Lukijalta: | Kuinka liikuntarajoitteinen pääsee Sellon opasteelta eteenpäin?

Kulkukeskuksen asiakaskirjeen mukaan kulkukeskus-opasteet tulevat muun muassa kauppakeskusten lähistölle. Opasteelle auto jättää ja siltä noutaa liikuntarajoitteisen.

Kirjeessä on kuva Sellon Viaporintorin luona olevasta tolpasta, ilman vieressä olevia portaita ja puomin takana olevaa liuskaa. Kuskille ei makseta hidasajosta esimerkiksi kauppakeskuksen parkkihallissa tai ruuhkaan juuttumisesta, vain karttasovelluksen lyhimmän reitin mukaan kohteesta kohteeseen.

Miten liikuntarajoitteinen pääsee opasteelta eteenpäin? Rollaattorilla tai pyörätuolilla kauppakassi tai tarjousvessapaperipaketti kulkee varsinkin lumessa mukavasti 100 metriä kauppakeskuksen ovelta tolpalle. Tai liukuu liuskaa/portaita pitkin niin että tarvitaan ambulanssia. Tolpan vieressä olevalle betoniporsaalle keppien kanssa kävelevä pääsee istumaan ja odottamaan pakkasessa tai vesisateessa tunnin sisällä tilauksesta tulevaa autoa, sitten kaivaa kohmeisilla sormilla henkilöllisyystodistuksen, jota ilman autoon ei pääse.

Kuljettaja hakee asiakkaan kotoa, ilman korvausta, koska avustamislisät poistetaan. Auttaa asiakkaan autoon, taittaa pyörätuolin tai rollaattorin takakonttiin ja ajaa kauppakeskukseen, avustaa asiakkaan tolpalle. Aikaa kuluu ainakin 15 minuuttia. Karttasovelluksessa reitti on 500 metriä, mutta raidejokerin työmaan takia pitempi. Kulkukeskuksen sopimusautolle maksetaan aloitusmaksu 5,50 ja kilometrimaksu 1,50. Kuljettajan saama korvaus on 5,50 euroa + 75 senttiä vähennettynä tarjouskilpailussa myönnetyllä alennuksella. Siitä pitäisi maksaa verot, auton kulut ja elättää perhe. Yhtälö toimii virkamiehen päässä, käytännössä ei.

Anita Andersson

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut