Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Lintujen metsästystä on rajoitettava

Maailmalla ollaan huolestuneita luonnon monimuotoisuuden katoamisesta, mutta Suomessa aseet saavat yhä laulaa yötä päivää. Monet pitävät Suomea sivistysvaltiona, missä luontoa kunnioitetaan. Todellisuus on valitettavasti aivan muuta.

Vesilintujen metsästys alkoi taas hyvin epäeettisellä tavalla. Aloituspäivinä haulikot paukkuivat monilla paikoilla keskiyöhön. Metsästäjän pitää tunnistaa saaliinsa ennen ampumista. Kuinka se on mahdollista pilkkopimeässä? Eihän se olekaan vaan kaikkea lentävää ammutaan. Monet vesilintulajimme ovat uhanalaisia, mutta niitä saa yhä metsästää.

Myös metsiemme upeimpien edustajien kanalintujen metsästys on alkanut. Kaikkien kanalintujen kannat ovat vähentyneet 60–70 prosenttia. Metsästäjät ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tappaneet yli 2,5 miljoonaa kanalintua! Kuitenkin täksi syksyksi maa- ja metsätalousministeriö on pidentänyt kanalintujen metsästyskautta. Lisäksi metson ja urosteeren latvalinnustus on sallittua 20.–31.1. 2021 osassa Suomea.

Eivätkö Suomen päättäjät ole huolissaan tästä kehityksestä? Puheissaan he ovat peloissaan monimuotoisuuden vähentymisestä, mutta miksi tämä ei näy mitenkään päätöksenteossa?

Antero Topp , luonto-opas