Lukijalta: | Kävin Sellossa asioilla, maskeja näkyi vain harvalla – nyt olisi aika jokaisen kantaa vastuunsa

Vastuu koronasta kuuluu kaikille! Maanantaina aamupäivällä istahdin autoon lähteäkseni Selloon hoitamaan asioita. Siinä ajaessani toivoin, ettei postijonossa ja kaupassa olisi paljon väkeä ja vieläkin enemmän toivoin, että näkisin maskeja suurimmalla osalla ihmisistä uusien suositusten mukaisesti.

Saapuessani pysäköimään autoa huomasin heti, että ensimmäinen toiveeni ei ainakaan toteudu sillä niin paljon oli autoja keskellä arkiaamupäivää parkkihallissa. Laitoin maskin ja kertakäyttökäsineet päälleni ja kävelin Sellon sisälle. Toinenkin toiveeni näytti kariutuvan saman tien. Kaikenikäisiä ihmisiä vaelsi ilman maskeja kuin ei mitään koronaa olisikaan. Harvalla näkyi maski kasvoilla. Alkoi kiukuttaa. Sitä lisäsi vielä se, että minua jotkut katsoivat kuin olisin se tartuttaja, jota tulee karttaa.

Eivätkö ihmiset ole vieläkään ymmärtäneet, että suuremmalla todennäköisyydellä juuri he tartuttavat, jotka eivät käytä maskia eivätkä huolehdi käsihygieniasta, kuin he jotka käyttävät. Nyt on aika jokaisen mennä itseensä ja kantaa vastuuta siitä, että koronatilanne ei pahenisi. Sitä ei taltuteta sillä, että yksi kolmasosa noudattaa suosituksia ja muut eivät.

Kaupungin viranomaiset ja valtiojohto tekevät oman osuutensa, mutta vastuu kuuluu aivan jokaiselle meistä. Maskeja jopa jaetaan vähävaraisille, joten maskien puute ei voi olla syy vastuun laiminlyöntiin yleisillä asioimispaikoilla. Maski suojaa muita ja mitä enemmän niitä käytetään käsihygienian lisäksi, sitä todennäköisemmin jokainen meistä on edes hiukan enemmän suojassa tuolta virukselta.

Auli Happonen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut