Lukijalta: | Aikuisetkin kiusaavat

Näinä viikkoina on tiedotusvälineissä puhuttu ja kirjoitettu paljon lasten kiusaamisesta, mutta on jätetty huomioimatta, että aikuisetkin kiusaavat. Joissakin tapauksissa kiusaaminen jatkuu ikään kuin veren perintönä aikuisiälle jopa läpi elämän muuttaen vaan muotoaan. Pahimmissa tapauksissa se muuttuu sairaalloiseksi tilaksi, jossa tämä persoonallisuushäiriöinen ei tunnista omaa sairasta tilaansa.

Aikuisella kiusaamisen tarve periytyy monesti lapsuudesta, jossa kiusaaminen on ollut sallittua. Näin ympyrän kehä on valmis ja kiusaamiseen kasvaa koko perhe. Usein se kiusanteko kohdistuu työtovereihin, naapureihin, omaan puolisoon ja kehen tahansa, josta kateellinen kiusaaja saa heikolle itsetunnolleen vahvistusta. Siitähän juuri kiusaaja itsekin kärsii. Kiusaaja on huomionkipeä ja luulee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun. Hän käyttää muita häikäilemättä hyväkseen eikä tälle menettelylle eli kiusaamiselle näytä loppua tulevan. Hän tarttuu mielellään toisen arimpaan kohtaan ja alistaa hovinsa kanssa heikomman osapuolen salakavalasti ikään kuin nurkkaan.

Miten sitten menetteletkään mikäli satut elämään tämäntyyppisen ihmisen vaikutuspiirissä. Se onkin jo sitten oma lukunsa ja kokonaisuutensa, josta pois luoviminen on todella ongelmallista.

Ga. Volter

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut