Pääkirjoitus: Yhä Espoon luetuin paperilehti

Länsiväylän paperilehdellä on nyt keskimäärin 93 000 lukijaa. Näin kertoo tiistaina julkistettu tuore Kansallinen mediatutkimus KMT.

Tuore tutkimus kertoo myös, että Länsiväylä on ydinalueellaan Espoossa edelleen kaupungin luetuin paperilehti.

Vuosi sitten kysyimme espoolaisilta, mistä he saavat parhaiten tietoa kotikuntansa asioista. Ykkösvaihtoehto oli Länsiväylä, tätä mieltä oli lähes kolmannes vastaajista.

Kysyimme vuosi myös, miten espoolaiset haluavat Länsiväylänsä lukea. Hieman yli 60 prosenttia halusi Länsiväylänsä paperisena, hieman alle neljännes diginä ja 15 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa.

Muun muassa nämä tulokset ovat ohjanneet tekemistänne viimeisen vuoden ajan.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvä paperilehti on edelleen toimintamme kivijalka. Olemmekin pyrkineet tekemään lehden sisällöstä entistäkin paikallisempaa ja kaupunkilaisten arkea palvelevaa. Onnistumisemme arvioivat lukijat.

Nopeassa uutisoinnissa paperilehteämme täydentää verkkopalvelumme, jonka uudistimme koronakevään aikana. Jo nyt voi sanoa, että selkeämpi ja paikallisempi verkkopalvelun etusivu vetää aiempaa enemmän lukijoita.

Pari viikkoa sitten uudistui puolestaan näköislehtemme. Uusi erikseen ladattava maksuton Päivän lehti -sovellus on tarkoitettu ensisijaisesti älypuhelimella tai tabletilla Länsiväylää lukevalle. Näköislehti on edelleen luettavissa myös verkkosivuillamme.

Verkkosivuiltamme voi myös tilata Länsiväylän maksuttoman uutiskirjeen, joka lähetetään sähköpostiin iltapäivisin viikon jokaisena päivänä. Uutiskirje sisältää päivän paikallisten pääuutisten lisäksi muun muassa linkit näköislehteen sekä juttuvinkkien ja mielipidekirjoitusten lähettämiseen.

Seuraavaksi on vuorossa Länsiväylän uutissovellus vielä tämän vuoden aikana.

Mikko Heino

Kirjoittaja on Länsiväylän vastaava päätoimittaja

Kommentoi