Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tapiolan hallin tilalle vastaavanlainen

Tapiolan uimahallia ei kannata enää korjata. On käsittämätöntä, ettei uimahallin korjausastetta arvioitu heti alussa kunnolla ja tehty ripeästi päätöstä hallin tulevaisuudesta.

Uimahallin tilalle tulee rakentaa vastaavanlainen arkkitehtuurin mestariteos, joka muistuttaa mahdollisimman paljon alkuperäistä, mutta jonka rakenteet ovat aiempaa kestävämpiä esimerkiksi suomalaista ilmastoa ajatellen.

Keskusaltaan ympäristö on puutarhakaupungin näyteikkuna. Se kaipaa jatkossakin kylpylämäistä tunnelmaa, jonka luovat historiallinen uimahalli, ulkoaltaat ja upea, puinen amfi.

Uimahalli ilmentää luonnonläheisyyttä ja ihmismittakaavaa korostavaa arkkitehtuuria, joka on hupenemassa Tapiolasta.

Kaikkea urheilua ei tule keskittää Tapiolan urheilupuistoon. Liikatoimintojen keskittäminen kaupunkirakenteessa on tylsää, yllätyksetöntä ja rumaa.

Jos Tapiolan uimahallin nykyiselle paikalle ei mahdu Tapiolan kasvulle sopivaa isompaa uimahallia 50 metrin radoilla, niin asukkaat voivat suunnitella uimareissuja hiljaisemmille ajoille tai käydä Espoon muissa halleissa.

Uimahalleissa voitaisiin ottaa käyttöön myös kävijämäärien mittarit, jotka näyttäisivät jatkuvasti päivittyvät, ajantasaiset asiakasmäärät verkossa.

Henna Kajava

FM 1. varavaltuutettu (ps.)