Lukijalta | Koulukiusaajat on saatava kuriin

Olen tyrmistyneenä seurannut uutisointia sekä kirjoittelua eri somekanavissa koulukiusaamisesta. Kohtasin vastikään erään äidin kertomuksen, jossa hänen 7-vuotiasta lastaan kiusattiin koulumatkalla. Voimme kaikki kuvitella, miltä 7-vuotiaasta on tuntunut, kun häntä isommat tytöt tai pojat tuuppivat tai jopa uhkailevat. Herkemmille lapsille yksikin kiusaamistapahtuma voi olla traumatisoiva.

Suomessa ekaluokkalaisen pitää voida kulkea koulumatkansa ilman pelkoa ja kiusatuksi tulemista. Näin ei voi jatkua ja tähän koulukiusaamiseen pitää kerta kaikkiaan saada valtakunnallisesti stoppi! Nyt tarvitaan järeätä puuttumista niin viranomaistaholta, koulun opettajilta, vanhemmilta sekä muilta aikuisilta. Kiusaamista saa tuskin kuriin yksittäinen taho, vaan nyt tarvitaan yhteistyötä eri toimijoiden sekä kiusaajien ja kiusattujen vanhempien kanssa.

Lasten ja nuorten tulee voida keskittyä koulutyöhönsä häiriöttä ja vailla jatkuvaa ahdistusta siitä, mitä seuraava päivä koulussa tai huominen koulumatka tuo tullessaan.

Yksi ratkaisu koulukiusaamisen kuriin saamiseksi voisi olla tutorit, jossa koululaiset ylemmiltä luokilta tarkkailevat pienempiään koulun aikana tai koulun ulkopuolella. Kun me kaikki lähdemme mukaan näihin Stoppi kiusaamiselle -talkoisiin uskon, että tämä kantaa vielä hedelmää.

Johanna Stenros

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut