Lukijalta: Maakirjantie avattava uudelleen Suurpellossa

Kirjoittaja vaatii ajoyhteyttä Suurpellosta Hentaalle Maakirjantien kautta avattavaksi uudelleen. Arkisto/Minna Airamaa

Suurpellossa viime vuonna suljettu ajoyhteys Henttaalle Maakirjantien kautta on avattava uudelleen käyttöön. Tien sulkeminen on lisännyt kohtuuttomasti Lillhemtintien liikennettä vaarantaen Opinmäen koululaisten koulumatkaa sekä raastaen kadun varren asukkaiden hermoja lisääntyneenä liikenteen meluna.

Maakirjantien sulkemista perustellaan yhdellä, noin 30 metrin pituisella kapealla pätkällä, jolla ei kuulemma mahdu ajamaan kahta autoa rinnakkain, eikä jalankulkijoilla ole omaa kävelytietä.

Tässä kapeimmassa kohdassa on kuitenkin mahdollista rakentaa selkeästi muuta tietä korkeammalle kävelytie ja lyhyelle pätkälle liikennevalot molemmansuuntaista etuajo-oikeutta osoittamaan, samalla tavalla kuin muuallakin Suomessa on kapeilla teillä esimerkiksi saaristossa tehty.

On käsittämätöntä, miten Henttaalle on vain yksi ajoreitti, vaikka sinne rakennetaan kovaa vauhtia satoja uusia asuntoja, mikä lisää liikennettä Lillhemtintiellä entisestään.

Ehdotan myös, että Lillhemtintielle koulun kohdalle asennetaan liikennevalot koululaisten tien ylitystä turvamaan. Kannatan myös bussin 133 pysäkkien kohdentamista koulun kohdalle Lillhemtintielle, jossa on jo valmiina bussipysäkin mukaiset pysähtymispaikat. Tämä vähentäisi koululaisten ruuhkaa Henttaan puistokadun pysäkeillä ja vähentäisi tienylitystarvetta myös liikenneympyrässä.

Anne Valkonen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut