Lukijalta: Miksi ohjattu ryhmäliikunta lakkautettiin Espoossa?

Aikuisten ohjattua ryhmäliikuntaa ollaan jälleen lakkauttamassa covid-19-tautiin perustuen.

Se oli jo edellisellä kerralla tuhoisaa niin terveydellisesti kuin taloudellisesti.

Harrastustoimintaa pyörittää julkisen sektorin lisäksi suuri joukko liikunta- ja tanssialan yrityksiä, jolloin harrastustoiminnan keskeyttäminen covid-19 perustein johtaa näiden(kin) alojen yrittäjien ja työntekijöiden taloudellisen kurjuuden maksimointiin.

Liikunta- ja tanssitunneilla on kuuliaisesti noudatettu ja noudatetaan covid-19-suosituksia. Ryhmäkoot on karsittu minimiin. Ohjatut tunnit pidetään isoissa saleissa ja halleissa, jolloin turvavälit säilyvät. Liikuntatilat ovat korkeita, ilmastointi niissä tehokasta, asiakkaat käyttävät ahkerasti käsidesiä ennen ja jälkeen tuntien, tuovat mukanaan omat liikuntavälineet ja välttävät pukuhuoneita.

Lisäksi ihmiset eivät tule sairaana tai lievästikään oireisina liikuntatunneille. Eivät ole näin tehneet ennen covid-19-aikaakaan.

Espoon kaupunki ehti jo tylysti julistamaan sivustollaan: ”Koronatilanteen kiihtymisvaiheen vuoksi kaikki työikäisten ja senioreiden ohjatut sisäliikuntaryhmät on keskeytetty 19.10.2020 alkaen toistaiseksi.”

Valtion liikuntaneuvosto on esittänyt liikuntaharrastuksien jatkamista. Joten millä pätevillä perusteilla ohjattu ryhmäliikunta piti taas lopettaa?

Leena Kiviluoma

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut