Lukijalta: Tapiolasta pitäisi päästä Helsingin keskustaan myös bussilla

Espoon Tapiolasta ei ole minkäänlaista maan päällä kulkevaa HSL:n liikennereittiä Helsingin keskustaan. Miksi tapiolalaiset pakotetaan myyriksi maan alle metroon? Maan päällä kulkee kaunis maisemareitti Tapiolasta Helsingin keskustaan, miksi emme voisi, ainakin ne kiireettömät joukkoliikennekäyttäjät liikkua maan päällä?

Metron liikenteessä on turhankin usein katkoksia, liikennehäiriöitä – metrohan kulkee kiskoilla ilman nopeita väistöliikkeitä. Metroliikenteen häiriötilanteissa olisi Tapiolan bussiterminaalissa helppo vaihtaakin bussireitille. Tapiolan Ainoan yrittäjätkin saisivat asiakkaita alueilta ja henkilöistä, jotka vierastavat maan alla kulkemista tai jopa viisiä metrolta maan päälle tarvittavia liukuportaita.

Nyt, kun HSL on suunnittelemassa uusia reittejä pikaraitiotiestä ynnä muista uudistuksista johtuen, on espoolaisten päättäjien oltava espoolaisten ja tapiolalaisten puolestapuhujia.

Bussilinja 104 kulkee nyt Haukilahdesta/ Westendistä Lauttasaareen, mutta sen linjan muuttamisesta on kysymys. Bussilinja 104 jatkossa kulkemaan Tapiolan bussiterminaalin kautta Helsingin keskustaan, Kampin bussiterminaaliin ja joka päivä – ei pelkästään työmatkaliikenteen aikataululla. Metroliikenteen lisäksi bussilinja 104 toisi vaihtoehdot kiireisille tai maisemamatkustajille.

Haluan kulkea maan päällä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut