Lukijalta: | Kiinteistöveroprosentteja ei kannattaisi nostaa Espoossa

Espoon kaupunki velkaantuu nopeasti muun muassa koronan, muutenkin heikentyneen työllisyyden ja nopean rakentamisen takia. Yhtenä pienenä osana talouden tasapainottamista suunnitellaan kiinteistöveroprosenttien korottamista, jolla suunnitellaan kerättävän 7,5 miljoonaa euroa vuodessa. Tätä voi verrata kaupungin toimintamenoihin, 2 443 miljoonaa euroa. (HS 30.10.)

Espoossa on suunnitteilla ja rakenteilla monia suuria kerrostaloalueita metroasemien ja juna-asemien läheisyyteen ja myös uusia omakotialueita hieman sivummalle. Jos kiinteistöveroprosentteja nostetaan Espoossa, nuoret lapsiperheet hankkivat omakotitalonsa naapurikunnista, joissa tontit ovat halvempia ja kiinteistövero alempi matalampien kiinteistöjen arvojen takia. Näitä nuoria lapsiperheitä tarvitaan, koska Espoonkin väki vanhenee. He ovat myös hyviä veronmaksajia.

Asumiskustannuksia ei muutenkaan kannattaisi nostaa pääkaupunkiseudulla vaan pikemminkin alentaa. Jo nyt kiinteistövero on kohtuuton monille pienituloisille, jotka asuvat vanhassa talossa nykyisen mittapuun mukaan isolla tontilla. Pientalossa asuvien asumiskustannukset ovat nousseet muutenkin nopeammin kuin muiden asumismuotojen muun muassa kalliiden sähkön siirtomaksujen seurauksena.

Leo Kolttola , puheenjohtaja , Espoon ja Kauniaisten pienkiinteistöt ry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut