Lukijalta: Haitariliikkeen syy ei ole peltipoliiseissa

Lehdissä on syytetty monesti peltipoliiseja autoliikenteessä syntyvistä haitariliikkeistä. Näin oli Esa Sairion mielipidekirjoituksessakin.

Olen tehnyt 20 vuotta työmatkani Kehä I:tä pitkin. En muista, milloin olisin viimeksi joutunut tekemään äkillisen jarrutuksen peltipoliisia pelästyneen takana tai pelästymisestä syntyneen haitarin seassa tai takana, vaikka näitä peltipoliiseja pelästyneitä on ajanut edelläni. Äkilliseen jarrutukseen ei ole ollut tarvetta, koska pidän tarpeeksi suurta turvaväliä. Yleensä riittää, kun nostan jalan kaasupolkimelta pois. Joskus joudun jarruttamaan pehmeästi hieman.

Haitariliikkeen haitat ja vaarat liikenteelle eivät siis johdu peltipoliiseista, vaan siitä että ajetaan nokka melkein kiinni edellä ajavassa. Todella vaarallista touhua.

Niin kauan kuin Kehä I on Suomen vaarallisin tie kolareilla mitattuna, ovat peltipoliisit tarpeellisia. Vai mitä sanoo poliisi, jolla on ehkä tilastoja peräänajoista ja liian suurien nopeuksien aiheuttamista kolareista Kehä I:llä?

K.Y.Syvä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut