Lukijalta: Nuorisojoukon kiusanteko harmittaa Soukassa

Taloyhtiömme asukkaita ja tietääkseni muitakin soukkalaisia on tämän syksyn ajan harmistuttanut teini-ikäisistä koostuva 3–5 nuoren joukko. Kiusanteko on aluksi ollut ovikellon soittoa ja kulman taakse piiloon pakenemista. Kun ovikellon soittoihin ei aina reagoitu, niin ulko-ovia on pommitettu raaoilla kananmunilla.

Rivitalon tyyppisessä talossa tuollainen kiusanteko onnistuukin hyvin. Monella meistä on ollut ruukkukukkia ulko-oven pielessä ja seuraavassa vaiheessa ne joutuivat ilkivallan kohteiksi. Niitä on rikottu maahan heittämällä sekä asetettu ansaksi ulko-oven taakse odottamaan asukkaan oven avausta.

Katoilla hyppiminen tuottanee myös suurta mielihyvää tälle nuorisotyypille, sillä roskiskatoksien ja päiväkotien katoilla sekä myös Soukan kappelin katolla joukkion on nähty kokoontuneen.

Tarpeeton ovikellojen pimputtelu ja munien rikkominen on ollut lähinnä harmillista, mutta kukka-asetelmien hajottaminen ja katoilla pomppiminen on kääntänyt kiusan jo vahingonteoksi.

Huono merkki on myös nuorten käytös. Tietäen, että vanhukset eivät heitä juosten tavoita, he ilkkuen ja elehtien kuittaavat tekosensa nauraen päin naamaa.

Nuorisorikollisuus on noussut viime päivinä pinnalle ja uskoaksemme tämä joukko ei vielä turvallisuuttamme uhkaa, mutta entäs muutaman vuoden kuluttua, jos käytöstavat saavat jatkua?

Kiukustunut soukkalainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu