Lukijalta: HSL kysyy, mutta mielipiteelläsi ei ole väliä

Länsiväylä kertoi syyskuussa, että HSL teettää jättimäisen asiakastyytyväisyyskyselyn liikennevälineissään. Kysyttiinkö sinulta jotain? Lippujen ja verojen maksajathan kustantavat niin koko liikenteen kuin sen jättimäisen kyselynkin. Sinullakin on varmaan mielipide. Olisi pitänyt kysyäkin myös sinulta.

Lienee aika pieni osa meistä maksajista, joilla on ollut edes teoreettinen mahdollisuus saada mielipiteensä sanottua. Aika monella toimivaa liikennettä ei enää olekaan. Aika moni on etätöissä. Aika moni varoo kaikkia liikkumisia tällaisena aikana. Aika vajaita näkyvät liikennevälineet nyt olevan. Aika moni on siirtynyt kokonaan oman auton käyttöön. Aika älytön oli idea tällaisena turvavälien aikana lähteä liikennevälineisiin tutkimusta tekemäänkin.

Espoolaisille tulevaisuus tuonkaan kyselyn jälkeen tuskin parempaa tuo. Helsingissä liikenne toimii hyvin, joten kyselyn tulokset painottuvat sinne ja tyytyväisempiä lienevät kulkijatkin. Sitten HSL taas kehuskelee, miten tyytyväisiä ollaan oltu. Espoolaisilta kun ei vastauksia paljon ole – jos keltä lie sattumoisin kysytty – ei ole kritiikkiäkään eikä siis mitään parempaa tarvita jatkossakaan? Niinkö, arvoisat päättäjät, jotka tämänkin mukinoitta hyväksytte?

Masked Passenger

Kommentoi