Lukijalta: | Tapiolan uimahallin toteuttamisesta on sovittava niin, ettei ajauduta vuosien viivytystaisteluun

Tapiolan uimahalli on seisonut poissa käytöstä liian kauan, pian viisi vuotta. Uudelleenrakentaminen on tehtävä taidokkaasti ja sille onkin lähivuosille varattu 33 miljoonaa euroa Espoon talousarviossa. Sen sijaan päätöksenteko uudelleenrakentamisen menetelmistä uhkaa vain jatkua.

Altaalle päin avautuvan julkisivun on syytä pysyä alkuperäisen näköisenä. Yhtä selvää on, että allaspintojen ja sisätilojen yksityiskohtien osalta ei voi edellyttää kaiken pysyvän ennallaan. Märkärakentamisen normit ovat muuttuneet. Jos halli jouduttaisiin taas sulkemaan 10 vuoden päästä, olisi se karhunpalvelus kansallismaisemalle ja Tapiolan sielulle.

Rakennetaanko uusi vanhan näköinen halli vai korjataanko vanha perustuksia myöten? Sen pitäisi olla rakennustekninen ammattilaiskysymys. Vaihtoehdot pitää hahmottaa hyvine ja huonoine puolineen. Sitten tehdä valinta ja toteuttaa. Meillä Tapiolaa sydämellään pitävillä on oltava kykyä sopia toteuttamisesta niin, ettei ajauduta vuosien viivytystaisteluun kaupungin, Museoviraston, arkkitehtien ja tapiolalaisten kesken. Onhan?

Uimahalli on tärkeä lasten uimakouluille ja koulujen liikunnanopetukselle. Erityisesti se on Tapiolassa pitkään asuneiden senioriasukkaiden henkireikä. Ei saa venyttää jahkailua niin, että uimaripolvi ehtii vaihtua ennen kuin Tapiolan uimahallissa on taas sekin ominaisuus, että siellä voi uida.

Kaikkein huonoiten kansallismaisemaan sopii työmaa-aitojen sisällä teipatuin ikkunoin seisova tyhjä halli. Eiköhän ryhdistäydytä ja tehdä tarvittavat päätökset tämän talven aikana.

Kai Mykkänen , Espoon valtuuston puheenjohtaja (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut