Lukijalta: Jouluvalojen virittelijät voisivat käyttää arvostelukykyään – mauttomia, koko tontin täyttäviä viritelmiä ei tarvita

Taas on viritelty maisema täyteen jouluvaloja. Suurin osa niistä on varsin hillittyjä, harmittomia ja lähinnä vain turhaa sähkönkulutusta.

Sitten on harvemmassa kerrassaan mauttomia, massiivisia liki koko tontin kattavia viritelmiä. Pahinta niissä on se, että niiden käyttö ei rajoitu jouluun, vaan niistä on kärsittävä koko pimeän ajan syksystä kevääseen. Lähinaapurit joutuvat hankkimaan ikkunoihinsa sälekaihtimia ja pimennysverhoja.

Naapuruussuhteita käsittelevässä laissa säädetään muun muassa, että kiinteistöä ei saa käyttää siten, että naapurille aiheutuu kohtuutonta rasitusta esimerkiksi valosta. Ilmeisesti ylenmääräisistä jouluvaloista aiheutuva haitta on kyseisen lain tarkoittamaa kohtuutonta rasitusta. Varsinkin, jos sen johdosta on jouduttu tekemään edellä mainittuja toimenpiteitä asunnon viihtyisyyden turvaamiseksi.

Toivoisin, että jouluvalojen virittäjät käyttäisivät arvostelukykyään ja ottaisivat edellä esitetyn huomioon. Jouluvaloiksi riittävät hyvin kuu ja tähdet.

Pertti Seppänen

Laajalahti

Kommentoi