Lukijalta: | Espoo ei ole enää ihannekaupunki, sillä terveydenhoito on päästetty surkeaan jamaan

Ex-kaupunginjohtaja Pekka Löyttyniemeltä ilmestyi kirja Ihannekaupunki – ajatuksia Espoosta (LV 2.12.). Itse en enää ole samaa mieltä, että Espoo on ihannekaupunki.

Espoossa on viisi eri aluetta, joissa oli ennen kuntalaisille tärkeät lähipalvelut, terveyskeskus ja laboratoriot, kirjastot ynnä muut.

Tällä hetkellä täällä Suur-Espoonlahdessa terveyspalvelua saa pitkällä odotusajalla vain Kivenlahden terveysasemalta. Espoonlahden terveysasema ja laboratorio ovat olleet pitkään vesivahingon vuoksi suljettuina. Meitä yli 70-vuotiaita on täällä suuri joukko. Nyt meidän pitää korona-aikana hakea laboratorio- ja terveyspalvelut kasvomaskit päällä ja joukkoliikenteellä kulkien, ympäri Espoota. Kaikilla ei ole autoa tai korkean iän vuoksi enää ajokorttia, mutta erilaisia sairauksia kyllä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Pekka Riihimäki (kok.) oli tällä palstalla huolestunut pitkistä jonotusajoista terveyskeskuksiin. Hän oli sitä mieltä, että kunnan tärkeimpiä tehtäviä on taata toimiva terveydenhoito. Hän myös kertoi, että yrittäjänä on tottunut siihen, että kun on ongelma, siihen on yleensä ratkaisukin.

Kokoomus on ollut pitkään suurin puolue Espoossa, joten miksi terveydenhoitopalvelut on päästetty näin huonoon jamaan. Espoon terveydenhoidossa työskenteleviä tulee kiittää, koska he jaksavat työskennellä vajaalla miehityksellä koronasta huolimatta.

Leena Rahikka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut