Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kirkkonummen ei pidä lähteä mukaan Länsi-Uudenmaan kulkukeskukseen

Kirkkonummen perusturvalautakunta on päättänyt kokouksessaan 10. joulukuuta lähteä mukaan Espoon lanseeraamaan kulkukeskukseen äänin 6-5. Kulkukeskus aloittaisi toimintansa Kirkkonummella maaliskuussa 2021.

Lehtikirjoituksista, sosiaalisesta mediasta sekä palvelun käyttäjiltä olen kuullut ainoastaan kritiikkiä kulkukeskuksesta seuraaviin muutoksiin. Espoo on kovaan ääneen mainostanut kehittäjäverkostoaan, johon kuuluu 80 vapaaehtoista kuljetuspalvelun asiakasta ympäri Länsi-Uuttamaata. Olisi myös mielenkiintoista kuulla, kuinka nämä 80 henkeä ovat testanneet kulkukeskuksen toimivuutta, sillä palvelu ei ole vielä käytössä.

Markkinaoikeus on kesäkuussa 2020 kumonnut FCG Smart Transportation Oy:n hankintaa koskevan hankintapäätöksen. Ei siis ole edes varmaa, voiko kulkukeskus käyttää FCG:tä välitysyhtiönä, vai pitääkö sekin kilpailuttaa uudelleen. Kuljetusyrittäjien lista on julkaistu 27. marraskuuta, se on nähtävillä kuljetuspalveluiden sivuilla. Listasta on nähtävissä, että mukana tulee olemaan täysin uusia taksialan yrittäjiä ilman aikaisempaa kokemusta. Espoo takaa myös, että kaikki kuljetusyrittäjät täyttävät heidän laatuvaatimukset, mutta samaan hengenvetoon yrittäjillä on kuitenkin vastuu kuljettajiensa osaamisesta. Kuljettajilta vaaditaan jatkossa välttävä A2 suomenkielen taito. Esteettömiä päiväautoja on osoitettu Kirkkonummelle kolme kappaletta.

Keräsimme muiden taksinkuljettajien kanssa adressin kulkukeskusta vastaan. Se toimitettiin perusturvalautakunnan kokoukseen. Adressi keräsi 149 kuljetuspalveluasiakkaan sekä 75 avustajan tai omaisen allekirjoitusta. Otettiinko adressia huomioon päätöksenteossa? Jokainen adressin allekirjoittanut oli tyytyväinen nykyiseen malliin ja toivoi sen jatkuvan. Kirkkonummen taksikuskeista on tullut tuttuja ja turvallisia kyyditsijöitä.

Me kaikki tiedämme kuinka taksiuudistuksen myötä kävi. Haluammeko tosiaan tehdä saman virheen kulkukeskuksen kanssa? Vetoan täten Kirkkonummen kunnanhallituksen jäseniä käyttämään otto-oikeutta asian kumoamiseksi.

Saara Ketola

taksinkuljettaja ja Pro Kirkkonummen jäsen