Lukijalta: Uimahallin korjauspäätös on ilosanoma

Länsiväylässä olleen uutisen mukaan Tapiolan uimahalli on päätetty korjata. Tämä on pitkään kaivattu riemukas tieto. Hommaan on tarkoitus ryhtyä ripeästi ja uudistettu halli avata yleisölle 2024. Tuolloin talo on seissyt suljettuna liki 8 vuotta.

Aikoinaan 1965 valmistunut halli on Arkkitehtitoimisto Aarne Ervin suunnittelema ja laajasti esitelty näyttelyissä ja julkaisuissa kotimaassa ja ulkomailla. Tuolloin talo putkahti uimahallien harvaan joukkoon ensimmäisten joukossa.

Tapiolan halli on valoisa ja avara suurten lasiseinien ansiosta, jotka myös olivat alun perin alaosiltaan siirrettävissä näin vahvistaen välitöntä yhteyttä ympäristöön. Arkkitehtuuri on kaunista, mutkatonta ja tarkoituksenmukaista. Halli kuuluu Tapiolan maiseman ikonisiin osiin.

Uimahalli on muuttunut kylpyläksi viimeisten Arkkitehtitoimisto Nurmela-Raimoranta-Tasan piirtämien lisäysten seurauksena. Nämä onnistuneet laajennukset sulautuvat huomaamattomasti osaksi upeaa kokonaisuutta.

Kiitos Espoon kaupunki! Uutinen palautti luottamuksen paikallisten päättäjien hyviin aikeisiin ja yhteisen edun edistämiseen. Kiitos joululahjasta koko Suomelle!

Roy Mänttäri

arkkitehti

Tapiola

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut