Lukijalta: Sain parkkkisakon Tapiolan terveysasemalla, vaikka mittari ei ollut toiminnassa

Kävin torstaina 17. joulukuuta Tapiolan terveysasemalla, mutta siellä kaikki paikat olivat varattuja. Ajoin Emman eteen Ahertajantielle ja menin automaatille maksamaan kello 15. Yritin työntää kolikkoa sisään, mutten onnistunut, ja mittarissa luki ”ei toiminnassa.” Samaan aikaan vieressäni oli tyttö, joka ei onnistunut maksamaan kännykällään.

Tulin takaisin kello 16.05, jolloin huomasin tuulilasissani kello 15.31 kirjoitetun valvontamaksun. Kello 16 aikaan mittari oli jo toiminnassa. Tein reklamaation, mutta minulle vastattiin, ettei automaatissa ole havaittu häiriöitä kyseisenä aikana. En älynnyt ottaa kuvaa automaatista kello 15 aikaan.

Tämä on yksityisen parkkifirman mielivaltaista rahastusta, ja kansalaisella ei ole mitään oikeusturvaa. Minä todella yritin maksaa, mutten onnistunut, ja parkkifirman on helppo jälkikäteen todeta, ettei ole havaittu häiriötä.

Onko muille sattunut vastaavaa? Eikö tällaisissa tapauksissa olisi syytä tavalla tai toisella kohentaa kansalaisen oikeusturvaa? Toivon asiasta laajempaa keskustelua, joka myös johtaisi toimenpiteisiin.

Heikki Suosalo

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.