Lukijalta: | Tarvitsemme lisää suoria bussilinjoja Helsinkiin

Antti Aarnio toivoi mielipidekirjoituksessaan malttia suorien bussilinjojen vaatimiseen. SDP:n valtuustoryhmän yksiselitteinen kanta ja tavoite on länsimetron liikennöinnin alkamisesta saakka ollut Espoon joukkoliikenteen toimivuuden parantaminen suorien bussilinjojen avulla. Työmme tuloksena esimerkiksi Espoonlahden suuralueelta pääsee nykyään suorilla linjoilla Kamppiin asti.

Kun HSL nyt valmistelee uutta Espoon linjastokarttaa, pidämme suorien linjojen lisäämistä Espoon eri alueilta välttämättömänä. Espoon joukkoliikenteen on oltava käyttäjälähtöistä ja toimittava niin, että joukkoliikenteen käyttäminen tulee entistä houkuttelevammaksi.

Sanna Marinin hallituksen myöntämä joukkoliikennetuki paikkaa osaltaan koronan aiheuttamaa vajetta HSL:n talouteen. Sen osalta tilanteen kanssa voidaan siis elää.

Mutta mikäli Espoon joukkoliikenteen käyttäjämäärää ei saada koronan jälkeen kasvuun, johtaa se HSL:n kannalta taloudellisesti hankalaan tilanteeseen. Tästäkin syystä on ehdottoman tärkeää tehdä joukkoliikenteestä sujuvampaa ja houkuttelevampaa. Ilman uusia suoria linjoja se ei ole mahdollista. Suoria linjoja on siis tulevaisuudessa oltava enemmän.

Markku Sistonen

SDP:n kaupungin-

valtuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja

Maria Guzenina

SDP:n kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut