Lukijalta: | Kuinka paljon naapurin meteliä pitää sietää?

Olipa uusivuosi, vappu, kouluvuoden päättäjäiset, juhannus, hellepäivä, venetsialaiset, lapsen tai aikuisen syntymäpäivä tai mikä tahansa juhlaksi sopiva syy, niin yksi perhe terrorisoi asuinalueemme elämää. Säästä viis, musiikin äänentoisto saa nousta korkeuksiinsa ja jatkua varhaiseen aamuun asti. Vaikka kävisimme pyytämässä hiljaisempaa juhlintaa ja siihen vastattaisiin pahoitellen, niin möykkä jatkuu ennallaan.

Olemme sietäneet tätä, koska perhe on vakuutellut olevansa pian muuttamassa pois. Muutto on kuitenkin kestänyt jo 15 vuotta ja parhaimmillaan juhlimassa on ollut monta sukupolvea. On siis tuloksetonta valittaa teinien tai nuorten aikuisten juhlimisesta, kun sekä vanhemmat sukupolvet että taaperot voivat olla mukana.

Omassa kodissahan saa tehdä melkein mitä vain. Mutta kun naapurin meteli muuttaa kehon täriseväksi kaikukopaksi eivätkä minkäänlaiset korvatulpat enää riitä, se on mielestäni liikaa.

Kun talossa ei riidellä tai tapella eikä alkoholipitoisuus aiheuta rähinää, poliisikaan ei voi tehdä oikein mitään. Hätäkeskuksestakin sanotaan, että juhlapäivinä vain pitää sietää enemmän ääntä – vaikka juhlinta olisi kestänyt tauotta jo puoli viiteen saakka aamulla. En todellakaan edes tahtoisi vaivata poliisia tästä syystä. Mutta kuinka paljon ja kuinka usein pitää sietää kovaa ääntä keskiyön ja aamukuuden välillä?

Kuinka paljon yksi perhe saa häiritä asuinalueella, jossa ihmiset tarvitsevat unta jaksaakseen päivällä työssään? Edes alueen ravintoloista en ole kokenut tällaista häiriötä yli 20 vuoden aikana, jonka olen Espoossa asunut. Ei meillä ole varaa mökkiin tai hotelliyöhön aina kun naapurissa vietetään juhlia, joista ei edes etukäteen kerrota. Eikö myös omakotitalossa asuvien tulisi ottaa naapurit huomioon?

Pitääkö muuttaa pois Espoosta saadakseen nukkua yöllä?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut