Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Itse tehdyt lumitunnelit ovat vaaran paikka, muistutattehan lapsia

Talvi toi Etelä-Suomeenkin lumipeitteen kinoksineen. Niin ihanaa kun onkin leikkiä ulkosalla hangessa, muistutan kaikkia vanhempia, sekä varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen opettajia muistuttamaan lapsia lumitunneleiden ja lumiluolien vaarallisuudesta.

Parhaimmillaan tunnelin sisällä voi olla useita lapsia, mutta samaan aikaan heitä voi olla kymmenittäin tunnelin päällä. Säät vaihtelevat ja lämpötilojen vaihdellessa ei koskaan voi tietää kuinka kauan jokin tunneli tai luola kestää itsessään, puhumattakaan ulkoa kohdistuvan fyysisen paineen alla.

Olisi tosi tärkeää muistaa vuosi vuodenkin jälkeen muistuttaa lapsia siitä, että tunneleita ja luolia ei tule tehdä, eikä niihin tule mennä. Useana vuotena lapsia on loukkaantunut ja joskus jopa kuollut sortuneeseen tunneliin.

Ei ole montaakaan vuotta, kun eräs pieni poika leikki yksinään tien vieressä olleessa lumitunnelissa, jonka suuaukon ohi ajanut aura-auto, pojan sijainnista tietämättä, tukki. Poika tukehtui kuoliaaksi ja hänet löydettiin vasta monta päivää tapahtuneen jälkeen. Lumitunnelit ja luolat eivät ole leikin paikka. Opetattehan tämän jo pienestä pitäen lapsille.

Anne Valkonen