Lukijalta: | Sunaan tarvitaan bussiyhteys myös metron jatkeen valmistuttua

Helsingin seudun liikenne (HSL) suunnittelee parhaillaan muutoksia Espoon joukkoliikenteeseen, liittyen länsimetron jatkeeseen. Etenkin läntisen Espoon bussilinjat menevät uusiksi metron jatkeen aloittaessa liikennöinnin näillä näkymin vuonna 2023.

Esitetyissä luonnoksissa on huomioitu etenkin metron varren asutus, pohjoisemmassa muutokset vaikuttavat huonosti harkituilta. Espoon keskuksen suunnasta ollaan lakkauttamassa linjat 134 ja 136, joita korvaamaan tulee uusi runkolinja 530 (Myyrmäki - Jorvi - Espoon keskus - Finnoontie - Matinkylä).

Lakkautettava linja 134 on tarjonnut Espoon keskuksesta yhteyksiä Suvelaan ja Tuomarilaan, jotka korvautuvat osin linjan 118 reittimuutoksella ja vuorovälin tihenemisellä.

Sen sijaan Sunan tilanne on toinen. Espoon keskuksesta Sunantietä ja Sunanrinnettä Pitkänotkontielle kulkeva linja 136 lakkautettaisiin ja ainoastaan Matinkylästä tulevan linjan 531 uusi reitti koukkaisi Finnoontien sijaan Hösmärin- ja Sunantien kautta Espoon keskukseen. Tästä olisi hyötyä vain niille, jotka asuvat kävelymatkan päässä Saarniraiviosta.

Käytännössä Sunasta tulisi jatkossa kävellä joko Finnoontielle, Saarniraivioon Sunantielle tai Pitkänotkontielle. Pahimmillaan tämä merkitsee kilometrin kävelyä lähimmälle pysäkille.

Sunan suunnassa malli tuntuu harkitsemattomalta. Kyseessä on tiivis pientaloalue, ja sen bussit palvelevat myös Sunan koulun oppilaita ja työntekijöitä.

Yksi vaihtoehto olisi muuttaa linjan 531 tulevaa reittiä siten, että linja kiertäisi Finnoontieltä Hösmärinkadun, Sunanniitynrinteen ja Suvelantien kautta Espoon asemalle. Matka-aika pitenisi, mutta sen myötä Sunasta tarjottaisiin yhteys sekä Matinkylään että Espoon asemalle.

Muutoinkin ongelman voi ratkaista, kunhan myös Sunassa asuvilla on järkevä vaihtoehto käyttää julkisia kulkuvälineitä.

Tony Hagerlund

Espoon kaupungin-hallituksen konserni-jaoston varajäsen (vihr.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut