Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Espoota vaivaa harmaan kasvamisen tauti – yhtään asuinaluetta ei saisi rakentaa niin, ettei väliin mahdu vihreää

Espoota vaivaa harmaan kasvamisen tauti. Kaupunkirakennetta tiivistetään ja uusia kerrostaloja nousee niin metron kuin junaradankin varteen kovaa tahtia. Kasvu on hyvä asia, samoin uudet asuinalueet ja erilaisten asumismuotojen saatavuus. Näin suuren kaupungin pitääkin toimia säilyäkseen vetovoimaisena.

Kasvaa ei kuitenkaan pidä hinnalla millä hyvänsä, eikä miettimättä ihmisten elämänlaatua ja viihtyvyyttä. Espoon suurimpia vahvuuksia kaupunkina ja asuinpaikkana ovat luonnonläheisyys, monipuolisuus ja tilan tuntu. Kaupunkirakennetta kannattaa ehdottomasti tiivistää, mutta se on tehtävä virkistysmahdollisuudet ja luonnonläheisyys silmällä pitäen. Yhtäkään asuinaluetta ei saisi rakentaa niin, ettei väliin mahdu vihreää – tilaa, jossa elää, hengittää ja liikkua.

Sanotaan ei ankeille betonipihoille, kolkosta kivipinnasta nouseville järkälemäisille taloille ja kyllä eläville, hyvinvointia ja liikkumista edistäville kaupunginosille. Vastikään saimme lukea, että Espoo kärsii tällä hetkellä muuttotappiosta. Emme ole houkutteleva kaupunki työikäiselle väestölle, jos kohtuuhintaiset, kasvavat asuinalueemme ovat betonilähiöitä. Espoolla olisi kaikki mahdollisuudet olla maan viihtyisimpien asuinalueiden kotipaikka.

Emmi Venäläinen

nuori työikäinen espoolainen