Lukijalta: Espoo voisi tarjota ilmaisen pysäköinnin sähköautoille

Vuoden alusta pysäköinti muuttui maksulliseksi osassa Tapiolaa, Leppävaaraa ja Matinkylää. Käytännössä maksut aletaan periä kevään aikana. Pysäköinti tulee mediatietojen mukaan maksamaan joko euron tai kaksi tunnissa, riippuen alueesta. Maksullisen pysäköinnin käyttöönottoa on perusteltu muun muassa ilmastotoimien tarpeella.

Muutos ei kuitenkaan toteutetussa muodossa ota huomioon sitä, että eri autojen päästöt vaihtelevat suuresti. Parkkipaikkamaksujen porrastamisella voidaan luoda kannustimia siirtyä vähäpäästöisempiin autoihin, esimerkiksi sähköautoihin.

Helsingissä on käytössä järjestelmä, jossa vähäpäästöiset autot voivat saada pysäköintialennuksen. Ehdotan, että Espoo veisi mallin vielä pidemmälle: sähköautoille tulisi tarjota ilmainen pysäköinti. Tämä olisi helppo ja konkreettinen toimi edistää sähköautoilua ja siirtymistä vähäpäästöisempään liikenteeseen Espoossa.

Karin Cederlöf

lakimies

Espoo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut