Lukijalta: Miksi Espoota pitää rakentaa ulospäin?

Nykyinen Espoon pohjoisosien yleiskaava on saanut lainvoiman vuonna 1997. Se ei pysty vastaamaan kasvavan pääkaupunkiseudun ja muuttuvan kaupungin haasteisiin, ja siksi nyt ehdotetulla uudella yleiskaavalla on tarkoitus ohjata lähivuosikymmenten asuinrakentamista, työpaikka-alueita ja liikenneverkkoa keskuksiin.

Tarkoituksena on, että keskuksia ympäröivien alueiden luonto- ja kulttuuriympäristöt voidaan säilyttää, kun rakentaminen tapahtuu siellä, missä asutusta ja rakennuksia on jo nyt olemassa. Näin pitääkin olla. Espoossa on hurja määrä hienoa luontoa, joka nyt korona-aikaan on päässyt entistä paremmin oikeuksiinsa, kun espoolaiset ovat viettäneet aikaisempaa enemmän aikaa ulkona.

Vaikka Yle ja Helsingin Sanomat sopivin välein uutisoivat, että Espoo muuttoliikkeen seurauksena tyhjenee, muuttaa tänne silti jatkuvasti valtavasti ihmisiä. Ajatus pientalojen Espoosta on toki kaunis, eikä kukaan haluakaan tänne pelkkiä pilvenpiirtäjiä. Realisti ymmärtää kuitenkin, että jo olemassa olevia keskuksia kannattaa kehittää rakentamalla ylöspäin sen sijaan, että kaupunkia laajennetaan sinne, missä nyt ei ole tiheää asutusta.

Keskittämällä rakentaminen sinne, missä asutusta jo on tuo asukkaat valmiiden palveluiden äärelle, eikä vaadi uusien keskuksien rakentamista. Samalla säästetään Espoolle ominaista ja asukkaiden rakastamaa luontoa, eikä luoda painetta kaavoittaa viheralueita.

Niklas Mannfolk erityisavustaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut