Lukijalta: | Espoon kunnallisveroprosenttia ei ole syytä korottaa

Tänä vuonna kunnallisveroprosentti nousi 39 kunnassa ja laski vain neljässä. Suuremmista kaupungeista kunnallisveroa korottivat Oulu ja Pori, kun Espoossa valtuusto päätti pitää kuntaveron tänä vuonna nykytasolla. Espoossa kunnallisveroprosentti on 18 ja Kauniaisissa 17.

Espoossa vasemmisto ja vihreät ovat vuosien ajan puhuneet kunnallisveron korottamisen puolesta. Katson, että korkeampi kunnallisveroprosentti karkottaisi keski- ja hyvätuloisia Espoosta naapurikuntiin. Koronakriisi on lisännyt työttömyyttä ja lomautuksia, joten matalammalla verotuksella voidaan tukea espoolaisten ostovoimaa ja siten yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Nykyisin Espoossa asuva keskituloinen pariskunta maksaa keskimäärin 680 euroa vuodessa enemmän kunnallisveroa kuin keskituloinen pariskunta Kauniaisissa.

Viime vuosina Espoon menot ovat kasvaneet nopeammin kuin tulot, ja tähän vaaralliseen kehitykseen on päätetty määrätietoisesti puuttua. Espoon valtuuston hyväksymä ja seuraavien neljän vuoden aikana toteutettava kaupungin talouden sopeutusohjelma varmistaa, että espoolaiset saavat jatkossakin laadukkaat palvelut Suomen toiseksi alhaisimmalla kunnallisveroprosentilla. Pääkaupunkiseutu on maan talouden veturi, kun vain pyörät pidetään pyörimässä. Espoon kunnallisveroa ei ole syytä korottaa seuraavalla valtuustokaudella.

Simon Elo kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (kok.) Niipperi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut