Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Koulujen iltapäivätoimintaa Espoossa tulee lisätä, ei vähentää

Espoolaisten ykkösluokkalaisten vanhempien sähköpostilaatikoihin kilahti tammikuussa kirje, jossa varoitettiin, että lukuvuonna 2021–2022 vain harvalla peruskoulun toista luokkaa käyvällä lapsella on mahdollisuus osallistua koulun iltapäivätoimintaan.

Suomalaislasten koulupäivät ovat etenkin pienillä oppilailla varsin lyhyitä, oppituntien määrät ovat OECD-maiden keskiarvoa pienemmät. Pienten koululaisten pitkät iltapäivät on monissa perheissä pelastanut koulun iltapäiväkerho. Espoon talousarviosta vuodelle 2021 selviää, että perusopetuksen iltapäivätoimintaan osallistuu kuluvana lukuvuonna yhteensä 4 423 oppilasta, joista 2 700 on ensimmäisen ja 1 649 toisen vuosiluokan oppilaita.

Koululaisten iltapäivätoimintaan kuuluu ulkoilua, liikuntaa ja muuta sosiaalista toimintaa. Iltapäiväkerho on luonteva tapa saada lapsen arkeen turvallista ja mielekästä tekemistä ja hyviä rutiineja – niin, että puhelin pysyy repussa. Samalla toiminta mahdollistaa perheen vanhempien tai vanhemman täysipainoisen työssäkäynnin. Valitettavan usein työpäivää lyhentävät perhesyistä äidit, millä on tasa-arvovaikutuksia.

Espoo haluaa varmasti olla houkutteleva kotikunta lapsiperheille. Miten jatkossa huolehditaan, että me vanhemmat voimme rauhallisin mielin keskittyä töihin samalla kun perheen pienillä koululaisilla on mielekästä toimintaa iltapäivällä.

Nuppu Pelevina

ekaluokkalaisen äiti

Mothers in Business -aktiivi