Lukijalta: | Espoon vesiympäristöjä ei pidä uhrata lumenkaatopaikoiksi

Reijo Solatie (LV 23.–24.1.) ilmaisi mielenkiintoisia näkemyksiä ilmastopelastuksesta ja lumenkaatopaikoista ja liitti ne uuteen osayleiskaavaan. Monenlaisilla argumenteilla on kaavoitusta moitittu, mutta tämä kyllä yllätti.

Kuten viime aikoina on ollut tapetilla, kannattaa kuitenkin huomioida mittasuhteet. Ollaanko todella niin pihalla asioitten suhteista että vaaditaan Espoon Pitkäjärven, Monikonpuron, Espoonjoen suun ynnä muiden arvokkaiden luontokokonaisuuksien ottamista kaatopaikkakäyttöön, jotta Suomen hiilipäästöt vähenisivät satunnaisina vuosina yhden tuhannesosapromillen miljardisosan verran?

Tätäkö on nykyvihreä politiikka?

Lumenkaatopaikka on nimittäin oikea kaatopaikka eikä nimi johdu siitä että siihen kaadetaan lunta, vaan siitä mitä kuormat pitää sisällään. Asia kyllä kirkastuisi keväisin jos kuormat kipattaisiin ehdotetusti golfkentälle! Mutta golfkentät kuormittavat jo nykyisellään sietämättömästi niitä vesistöjä, joihin niiden valumat menevät.

Näiden Solatien ehdotuksen mukaisten alueiden ja vesiympäristöjen eteen on tehty vuosikymmeniä töitä, jotta niistä olisi iloa ja virkistystä oikeille luonnon ystäville.

Ei niitä pidä uhrata, jotta poliittisiin tarkoituksiin saataisiin lisättyä ihmisten ilmastoahdistusta, joka on kylmän tieteen valossa täysin turhaa ja hyödyttää vain politiikan yhtä kulmaa, ei ilmastoa.

Kari Vikanti

Espoon Pitkäjärvi

pj. Vanhakartanon kalastuskunta, Gammelgård fiskelag

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut