Lukijalta: | Finnoon ranta-alue on liian arvokas venevarastoksi

Moni Rantaraitilla ulkoileva espoolainen on huomaamattaan kulkenut Suomenojan venesataman ohi. Matinkylän ja Finnoon väliin jäävällä alueella on monta hehtaaria arvokasta merenrantatonttia, joka on pyhitetty veneiden talvisäilytyspaikaksi.

Nyt Finnooseen rakennetaan väkiluvultaan Forssan kokoista uutta asuinaluetta. Metroaseman pitäisi avautua 2023. Läheinen voimalaitos on jo lopettanut hiilen polttamisen. Maailma muuttuu, eikä ole enää lainkaan selvää, että veneiden säilyttäminen Finnoossa on taloudellisesti järkevää.

Espoo painii talousvaikeuksissa ja pandemia vain pahentaa tilannetta. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt säästöohjelman, jonka tavoitteena on leikata menoja liki 150 miljoonaa euroa seuraavien vuosien aikana.

Nykyisessä tilanteessa olisi viisasta ottaa käyttöön kaikki keinot, joilla kaupungin tulot saadaan nousuun. Osoittamalla Finnoon veneharrastajille korvaava talvisäilytyspaikka, vapautettaisiin paljon merenrantatonttia rakentamiselle. Tonteista maksettava vuokra toisi kaupungille uusia tuloja. Kun kaupunki saa uusia tuloja, ei menoja tarvitse karsia yhtä ankaralla kädellä.

Veneily on hieno harrastus, mutta lienee yhdentekevää, missä veneitä makuutetaan talven yli. Arvokkaalla tonttimaalla niitä ei kannata säilyttää. Perusteeksi ei riitä, että näin on ennenkin toimittu.

Nyt tarvitaan ripeää ja määrätietoista toimintaa, jotta ranta-alue saadaan tuottavaan käyttöön jo lähivuosina. Espoon koulut, terveydenhoito ja sosiaalipalvelut tarvitsevat rahaa.

Mikko Lievonen

tutkija, filosofian tohtori

Matinkylä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut