Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Korona ei saa estää kuntavaaleja

Länsiväylänkin lukijan Areenalla on alkanut näkyä SDP:n kuntapoliitikkojen vaatimuksia kuntavaalien siirrosta koronaepidemian vuoksi.

Kuntavaalit ovat tärkein lähidemokratian varmistaja.

Demokratian tulee toimia poikkeavissakin oloissa. Itse asiassa normaali demokratiaan kuuluva vaikuttamismahdollisuus vaaleilla vahvistaa ja yhtenäistää kansakuntaa.

Koronan vuoksi äänestystapahtuma voidaan varmasti järjestää niin, että annettuja turvallisuusohjeita pystytään noudattamaan. Äänestyssalaisuus ei myöskään tule uhatuksi. Sairaana ja karanteenissa oleville on pystyttävä järjestämään kotiäänestys.

Suomalaisille vaalit ovat tärkeä tapahtuma. Jos vaaleja siirrettäisiin niin niiden ajankohta jäisi hämärään. Epidemian kestoa ei pitävästi voida ennustaa ja vaalien ajankohtaan liittyvä epämääräisyys olisi tappio demokratialle ja yhteiskunnan toimivuudelle. Kunnat toimivat sekä taloudellisesti että toiminnallisesti äärirajoilla.

Kunnissa tarvitaan myös uutta voimaa ja osaamista. Nyt on juuri oikea aika äänestää uudet valtuustot, jotta hyvinkin toimivia valtuustoja saadaan täydennettyä niillä uusilla osaavilla valtuutetuilla, joita äänestäjät kunnissa katsovat parhaiten hoitavan vaativaa valtuutetun tehtävää. Uutta osaamista hyvän kokeneen osaamisen lisäksi on Espoossakin tarjolla nyt runsaasti.

Hoidetaan jokainen oma osuutemme koronan ehkäisyssä, tehdään hyvät sekä turvalliset vaalijärjestelyt ja varmistetaan demokratian toimiminen poikkeusoloissakin pitämällä kuntavaalit normaaliaikaan keväällä ja voidaan hyvin!

Jukka Salminen, KM

kuntavaaliehdokas

kokoomus