Lukijalta: Taloyhtiön hallituksen tulisi saada taloyhtiön toimintaa säätelevät tiedot suoraan viranomaisilta

Isännöintialan kartellitutkinnassa on todettu sovitun hintojen nostoista ja isännöintiin kuuluvien tehtävien siirtämisestä erillislaskutettaviksi. Isännöitsijäyritykset haluavat olla pelkkiä taloyhtiöiden kirjanpitäjiä ja hallinnon pyörittäjiä. Normaaliin isännöintiin kuuluvat muut työt pyritään siirtämään ulkopuolisille toimijoille, huoltoyhtiöille, konsulttiyrityksille tai teknisille isännöitsijöille. Vasta nämä teettävät työt varsinaisilla osaajilla.

Taloyhtiöiden rahastus on jaettu ikään kuin ”läänityksinä” eri tahoille. Tämä herättää kysymyksiä, että millaisia keskinäisiä suhteita tällä toinen toistaan työllistävällä verkostolla on? Kuuluuko siihen myös kaupungin viranhaltijoita.

Halusin tietää taloyhtiön hallituksen jäsenenä kaupungin vaatimuksia erään teknisen asian ja luvan hoitamiseksi. Tuli ärtynyt vastaus, että johan minä olen ne tekniselle isännöitsijälle kertonut. Siihen sitten hankkeen eteneminen päättyikin.

Hallituksen tulisi saada taloyhtiön toimintaa säätelevät tiedot suoraan viranomaisilta. Ammattitaitoisen isännöitsijän tulee antaa päätöksien perustaksi konkreettista tietoa hankkeesta ja kustannusten suuruusluokasta eikä siirtää selvittelyä ulkopuolisille. Jos alkutietojen perusteella hankkeeseen ei lähdettäisi, ei siitä syntyisi turhia kulujakaan välilaskuttajilta.

Tarvitessaan tarkempaa tietoa hallitus voi pyytää tarjouksia netissä tai itse palkata asiantuntijoita. Näin taataan rehti kilpailu ja pidetään asumiskustannukset kurissa.

Hallituksen jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut