Pääkirjoitus: Turvallisesti talvilomalla

Espoossa valmistaudutaan koulujen talvilomaan poikkeuksellisissa merkeissä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus tiedotti kuluneella viikolla, että koronavirusepidemia pahenee Uudellamaalla ja virusvarianttien määrä on kasvussa.

THL antoi torstaina suosituksen, jonka mukaan Hus-alueen asukkaiden tulisi välttää matkustamista oman alueen ulkopuolelle.

Lomalaisille löytyy onneksi tekemistä Espoossakin, vaikka aiemmilta vuosilta tuttuja liikunta- ja kulttuuririentoja ei rajoitusten vuoksi järjestetä.

Sen sijaan tarjolla on runsaasti jäitä, latuja ja ulkoilureittejä omatoimiseen talviliikuntaan. Espoossa pääsee nyt monin paikoin ladulle lähes kotiovelta. Tämä on etelän talvissa harvinaisuus, josta kannattaa nauttia täysin rinnoin. Seuraavaa samanlaista talvea voi joutua odottamaan pitkään.

Ulkona liikkujille tarjolla on myös Nuuksion kansallispuisto, jossa riittää talvellakin koettavaa. Polut ja reitit ovat hyvässä kunnossa ja kokeilunhaluiset voivat vuokrata erilaisia talviurheiluvarusteita.

Pakkastalvesta voi nauttia myös meren jäällä, kunhan muistaa pelastusviranomaisten vinkit: virtapaikkoja kannattaa varoa ja naskalit on aina oltava kaulassa.

Kulttuurinnälkäisille Espoon museot ja muut alan toimijat tarjoavat virtuaalisia elämyksiä.

Kunnon lumitalvi sai varmasti monet luopumaan matkasta pohjoisen hiihtokeskuksiin jo ennen THL:n suositusta. Tämän seurauksena tungosta ja jonoja on varmasti odotettavissa monin paikoin Espoon ja lähiseutujen ulkoilukohteissa ja parkkipaikoilla.

Koronatilanteen pahentuessa tämä kannattaa ottaa huomioon jo retkeä suunnitellessa. Voimassa olevat suositukset on syytä tarkistaa ennen lähtöä. Mukaan kannattaa pakata myös aimo annos kärsivällisyyttä ja vastuullisuutta.

Koronan kanssa käydään nyt kilpajuoksua. Rokotukset etenevät hitaasti, epidemia nopeasti. Ei anneta tilanteen enää pahentua

Minna Airamaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut