Lukijalta: | Espoolaisvanhemmat, vaatikaa varhaiskasvatukselta enemmän

Espoon kunnallisessa varhaiskasvatuksessa asioi jatkuvasti lukematon määrä lapsia. Silti yllättävän harva vanhempi on tietoinen siitä, mitä lapsen varhaiskasvatuksella todella tarkoitetaan ja minkälaisia tavoitteita toiminnalle on oman lapsen ryhmässä asetettu.

Korona-aikaan kontaktit päiväkodin ja perheiden välillä ovat vähentyneet hälyttävästi ja yhä useammin varhaiskasvatuksessa esiintyvät puutteet on helppo perustella tällä.

Vanhemman tulee olla tietoinen siitä, ketä lapsen päiväkodissa työskentelee, mitä Espoon kunnan tarjoama varhaiskasvatus laadullisesti tarkoittaa, minkälaisia tavoitteita toiminnalle on asetettu ja minkälaisia pedagogisia ratkaisuja lapsen ryhmässä käytetään ja miksi, sekä kuinka perheet voivat osallistua ja vaikuttaa päiväkodissa tapahtuviin asioihin.

Päiväkoti ei ole perheestä erillinen paikka, johon lapsi viedään syömään ja leikkimään, vaan lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tukeva instituutio ja yhteistyötaho.

Sillä minkälaista varhaiskasvatusta lapsesi saa on äärimmäisen suuri merkitys ja jokaisen vanhemman velvollisuus on varmistaa, että palvelu on laadultaan hyvää. Viime vuosina on havaittu, että kuntatason varhaiskasvatuksen palveluiden laadussa on merkittäviä eroja, mikä asettaa lapset eriarvoiseen asemaan.

Mieti, kuinka monta tuntia viikossa lapsesi viettää päiväkodissa? Tutustukaa Espoon, sekä päiväkodin omaan varhaiskasvatussuunnitelmaan, kysykää henkilökunnalta minkälaisia tavoitteita ryhmän toiminnalle on asetettu ja vaatikaa tietoa siitä, mitä päiväkodissa tapahtuu.

Varmistakaa, että lapsenne viralliset asiakirjat on täyttänyt henkilö, jolla on asianmukainen koulutus ja kyseenalaistakaa teitä askarruttavat asiat. Päiväkoti ei ole lastentarha ja varhaiskasvatus on tänä päivänä merkittävä tieteenala, jolla on laaja yhteiskunnallinen merkitys. Laadukas varhaiskasvatus on jokaisen lapsen etu ja oikeus.

Äiti ja varhaiskasvatuksen maisteriopiskelija

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut