Vaaliareena | Kaikki viisaus ei asu Suomessa

Kansainvälisyys on nykyään täyttä arkea suurelle osalle espoolaisista niin kodeissa, kouluissa kuin työpaikoilla. Espoo tarvitsee kansainvälisiä suhteita ja osaamista. Kansainvälistyvä Espoo ei kuitenkaan tarvitse ulkomaalaistaustaisten ”omia” kaupunginosia, syrjäytymistä, näköalattomuutta ja näiden seurauksena lisääntyvää turvattomuutta.

Koska kaikki maailman viisaus ei asu Suomessa, joudumme haalimaan maailmalta uusia tuulia, työvoimaa, opiskelijoita, osaamista ja innovaatioita. Kansainvälistyminen parantaa Espoon kilpailukykyä ja vetovoimaa. On hyvä, jos aktiivisesti edistämme työperäistä maahanmuuttoa työmarkkinoiden osaamisvajeiden ja yritysten tai myös julkissektorin rekrytointiongelmien helpottamiseksi.

Väkimäärän kasvaessa, kasvaa myös asukkaiden palveluntarve. Syntyy uusia työpaikkoja, jotka tarvitsevat tekijänsä. Tekijöiden myötä kaupungin verotulot kasvavat. Resepti on sinällään hyvin yksinkertainen, mutta ongelma on, että se ei tällä hetkellä oikein toimi. Espoon asukasluku kasvaa, mutta verotulot eivät.

Espoon väestönkasvu on koostunut jo useamman vuoden suurelta osin maahanmuuttajista. Liian monen kohdalla integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan ei onnistu riittävän hyvin. Se vaikuttaa kaupungin talouteen ja johtaa usein myös syrjäytymiseen. On hyvin tärkeää, että saamme muutkin kuin vain työperäiset maahanmuuttajat mahdollisimman nopeasti mukaan yhteiseen arkeen. Edellytetään siis uusilta maanmiehiltämme samaa, mitä vaadimme itseltämme – vastuuta ja aitoa pyrkimystä osallistua, tehdä työtä ja integroitua, rakentaa ja tulla osaksi meidän yhteiskuntaamme. Tarjotaan siihen myös mahdollisuus.

Kun Espoon kansainvälistyminen toteutetaan hallitusti, pystymme säilyttämään sen perimmäisen kilpailuvaltin ja syyn tulla Suomeen tai Espooseen – viihtyisän ja turvallisen yhteisön, missä arki luistaa ja tekijälle on töitä. Se on kestävää kansainvälistymistä ja kasvua. Itse sanoisin, että se on viisautta.

Miia Autero

kuntavaaliehdokas

kokoomus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut