Lukijalta | Vaikeavammaiset tarvitsevat koronarokotuksen pikaisesti

Minun erittäin vaikeasti liikuntaesteinen poikani, jolla toimii kolme neljäsosaa keuhkoista, ei ole vielä saanut koronarokotetta. Minä, yli 70-vuotias, tulen saamaan sen ennen häntä vaikka olen täysin terve! Hänen asumisyksikössään asuu monta muuta vaikeasti liikuntaesteistä, joilla on vaikeita sairauksia. Kaikki joutuvat odottamaan kauan ennen kuin saavat rokotuksen.

Hämmentävää ja epäloogista on, että nämä asukkaat rinnastettiin yli puoli vuotta hoivakotien huonokuntoisiin vanhuksiin. He elivät kuten vankilassa. Kategorinen vierailukielto oli vielä voimassa juhannuksena, kun virusta ei ollut juuri laisinkaan.

Espoon vammaispalvelupäällikkö totesi Ylen Spotlight-ohjelmassa, että niin kauan kuin yksikössä asuu yksikään riskiryhmään kuuluva vammainen, ovet pysyvät kiinni. Espoossa suojellaan kaikkein hauraimpia. Eivätkö he enää olekaan Espoon kaikkein hauraimpia, koska nyt ei heitä suojella hengenvaaralliselta sairaudelta?

Vaikeavammaiset on kautta aikojen unohdettu. He ovat marginaalissa. Vanhuksista välitetään sentään vähän ennen vaaleja. Heitä on paljon ja heillä on omaisia.

Vaikeavammaisille asumisyksiköissä pikaisesti rokotukset ennen kuin he tukkivat sairaala- ja tehohoitopaikat.

Christina af Hällström-Kuosma

vaikeavammaisen äiti

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut