Vaaliareena: Soukan kirjasto on säilytettävä

Uudistettavaan Lippulaivaan on tulossa muun muassa Espoonlahden uusi aluekirjasto. Tässä yhteydessä on vaara, että nykyistä kirjastoverkostoa karsitaan eikä huomioida niiden tärkeyttä paikallisille asukkaille. Espoon kaupungin lakkautuslistalla oli neljä kirjastoa, mutta niille saatiin vielä lisäaikaa syksyn talouden sopeuttamisneuvottelujen aikana. Lakkautusuhan alla on ainakin Soukan kirjasto.

Isot aluekirjastot ovat palveluiltaan monipuolisia tarjoten paljon muutakin kuin lehtiä ja kirjoja. Esimerkiksi Ison Omenan kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä muun muassa 3D-tulostin, lämpöprässi, ompelukone, saumuri ja vinyylileikkuri ja sieltä saa lainata muun muassa energiakulutusmittareita ja kannettavia tietokoneita. Näitä palvelujakin varmasti tarvitaan, mutta tarvitaan myös pieniä alkuperäisen tarkoituksen mukaisia kirjastoja.

Onko kokonaan unohdettu kirjaston alkuperäinen tarkoitus eli tarjota asiakkaille mahdollisuus lukea lehtiä tai kirjoja rauhallisessa ympäristössä tai mahdollisuus lainata kirjoja kotiin viihtyen niiden parissa. Kirjaston avulla moni myös sivistää itseään. Tätä perustarkoitusta varten myös Soukan kirjasto on olemassa. Se on monelle olohuoneen jatke eikä sitä saa missään tapauksessa lakkauttaa. Soukan kirjastoa käyttävät kaikenikäiset soukkalaiset, lapsista ikäihmisiin. Eivät kaikki jaksa tai pysty lähtemään Lippulaivaan tai Isoon Omenaan kirjastoon.

Olen tehnyt kuntalaisaloitteen Soukan kirjaston säilyttämisen puolesta ja siihen kerätään parhaillaan kannattajia.

Tämä ei ole puoluepoliittinen asia vaan kaupunginosan yhteinen asia, jonka haluan ottaa esille jo nyt ennen kuin nykyinen rakennus puretaan. Soukan kirjastolle tarvitaan uudet, esteettömät tilat.

Ari Paukku

SDP:n kuntavaali-ehdokas

Soukka

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut