Lukijalta | Kaupungin tarjoamaa harrastustoimintaa tulisi laajentaa tyttöjen suosimaan ratsastukseen

Matinkylässä huutokaupataan Espoon omistamaa ratsastukseen kaavoitetun tontin vuokraoikeutta. Mielestäni kaupungin tarjoamaa harrastustoimintaa tulisi laajentaa ratsastukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuoreen tutkimuksen mukaan ratsastus on alakouluikäisten tyttöjen toivelaji. Monella ei kuitenkaan ole varaa harrastaa sitä kalliin hinnan takia.

Kun yksityinen toimija joutuu investoimaan isosti tallin, kentän ja maneesin rakentamiseen, ratsastustunnin hinta on väistämättä kallis. Ruotsissa tämä upea laji on saatu kaikkien ulottuville jo vuosikymmeniä sitten niin, että kunnat ovat rakentaneet ratsastustalleja ja esimerkiksi seurat ovat pyörittäneet toimintaa. Näin kunnat ovat voineet tukea harrastustoimintaa, jolloin ratsastamaan on päässyt pizzan hinnalla.

Entistä Etelä-Espoon ratsastuskoulun vuokraoikeutta huutokaupataan parhaillaan. Ehdotan, että tontin omistaja Espoo investoi ratsastuspaikkoihin uimahallien ja palloilulajien ohella. Tyttöjen suosikkilaji ansaitsee myös kunnan suurempia hartioita investointien tekemiseen.

Kaupungin omistama ratsastuspaikka mahdollistaisi myös vammaisratsastuksen ja laajemman terapiatyön esimerkiksi mielenterveyden tai lastensuojelun edistämisessä. Oheen voisi suunnitella myös kotieläinpihan, josta olisi valtavasti iloa alueen asukkaille.

Helena Tiitinen-Levijoki,

innokas hevos- harrastaja, historian ja yhteiskuntaopin opettaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut