Vaaliareena | Missä teatteritalo viipyy?

Espoon kaupunginteatterille on toivottu ja odotettu jo vuosia omaa teatteritaloa tai edes Kulttuurikeskuksen yhteydessä toimivia muunneltavia ja nykyaikaisia teatteritiloja.

Tällä hetkellä Espoon kaupunginteatteri ei voi tarjota esityksiä kulttuurialoja ankarasti koskevien koronarajoituksien vuoksi, mutta tulevaisuuskaan ei näytä toiveikkaalta. Teatterin hankesuunnitelman piti valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä, mutta sen valmistelu on jumittunut, ja siitä päättämisen epäillään siirtyvän kuntavaalien yli.

Espoon kaupunginteatterissa ollaan siis aika lailla tyhjän päällä, sillä nyt pitäisi voida tehdä sopimuksia kolmen vuoden kuluttua olevista kotimaisista ja kansainvälisistä vierailuesityksistä, mutta sellainen on aivan mahdotonta, jos ei ole tietoa edes väistötiloista, kun Louhisali ei ole käytössä Kulttuuritalon remontin vuoksi ja huonokuntoisen Revontulihallin vuokrasopimuskin päättyy vuonna 2023.

Espoon kaupunginteatterin 25-vuotisjuhlajulkaisu sai nimekseen Haaveista totta. Vuonna 2014 ilmestynyt kirja kertoo teatterin syntyvaiheista ja esittelee teatterinjohtajat sekä käy läpi ohjelmiston vuosina 1989–2014. Teatterin tie teatteritaloon -nimisen kirjoituksen toiveikas toiseksi viimeinen lause kuuluu näin: ”Kun Espoon poliittiset päättäjät ovat valmiit tekemään päätöksen Espoon kansainvälisen teatterin teatterirakennuksen rakentamisesta, voi Espoon kansainvälinen teatteri nousta pysyvästi Suomen johtavien teatterien joukkoon.” Niinpä niin, Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa vietettiin jo parisen vuotta sitten sen teatterin 30-vuotisjuhlaa, mutta missä viipyy itse teatterirakennus!

Teresia Volotinen (vihr.)

Espoon kaupunginteatterisäätiön jäsen,

kuntavaaliehdokas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut