Vaaliareena | Tekoja lasten ja nuorten arjen hyväksi

Olisiko mahdollista kokeilla Espoossa Ruotsin mallin mukaista toimintaa lasten ja nuorten parissa? Koulun tilojen käyttäminen lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja yhdessäoloon heti koulutuntien loputtua on yksi keino lisätä hyvinvointia lastemme elämään.

Erilaisten harrastustoimintojen tuominen iltapäivisin koulun tiloihin lisää turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä arkeen tutussa ympäristössä. Nyt moni koululainen viettää yksin iltapäivät kotona ja harrastukset ovat usein iltaisin pitkienkin matkojen takana. Osalle koululaisista jäävät harrastukset kuljetusten, varojen ynnä muiden seikkojen takia haaveeksi.

Iltapäivisin koululla voivat työskennellä muun muassa nuorisotyöntekijät, kolmannen sektorin toimijat sekä vapaaehtoiset yhdessä. Vapaaehtoiset voivat olla esimerkiksi eläkeläisiä. Näin myös eri-ikäisten kohtaaminen rikastuttaa osallistujien arkea. Lapsilla ja nuorilla on näin aikuinen/aikuiset läsnä iltapäivisin. Näin myös mahdollistetaan perheille yhteistä aikaa iltaisin.

Koululaiset saisivat välipalaa korvausta vastaa. Ei liene mahdoton asia toteuttaa.

Paremman tulevaisuuden puolesta ja kokeilua odottaen

Helena Haapsaari

entinen koulu- terveydenhoitaja

SDP:n kuntavaali- ehdokas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut