Lukijalta: | Kuka suojelisi Espoossa tontin omistajan omistusoikeutta?

Kuntien tekemät maan pakkolunastukset ovat mielenkiintoisia juttuja. Miten kummallisen samaa mieltä eri puolueet ovat kunnan määräysvallan lisäämisestä. Kunnan tiedottamisessa puhutaan orwellmaisesti lunastuksesta, mutta ei pakkolunastamisesta. Espoo on toiminut periaatteella ”kasakka ottaa minkä irti saa”.

Espoon Rantaraitista on kiistelty jo vuosia. Nyt näyttää siltä, että pakkolunastus ei enää vaalien lähestyessä olekaan kiva juttu. Meiltä pakkolunastettiin tontista noin 15 prosenttia kävelytiehen, jossa nyt koirat pissailevat talojen nurkille. Pakkolunastus tuli halvaksi Espoon kaupungille, kun olimme itse tonttitien rakentaneet ja asfaltoineet. Valotkin olimme asentaneet.

Espoon kuntapoliitikoilla näyttää olevan sydän vasemmalla ja sydämessä pieni sosialisti, jonka mielestä kunnan pitää hallita kaikkea maankäyttöä.

Kunnan ympäristö- ja metsäasioita hoitavat virkamiehet haluavat hallita myös yksityisillä tonteilla olevia puita. Vaarallisten, vahingollisten tai haitallisten puiden kaatamiseen ei saa lupaa. Kunta ei kuitenkaan halua ottaa vastuuta, jos puu kaatuu rakennuksen päälle ja puun juuret rikkovat talojen perustuksia tai tukkivat viemäreitä.

Viime vuonna Espoon Högnäsissä kaatui huonokuntoinen vanha tammi, jonka suojelun purkamista oli tontinomistaja turhaan vaatinut. Onneksi tammen alle ei jäänyt kukaan, kun Aila-myrsky kaatoi sen.

Olisiko Espoossa joku puolue tai kuntavaaliehdokas, joka ihan oikeasti suojelisi tontin omistajan omistusoikeutta ja oikeutta hallita tontin puita?

Kari Vitie

Laaksolahti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut