Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kaupunki tarvitsee kaupunkia

Elena Stenholm (kok.) kirjoitti Länsiväylässä (LV 27.–28.2.), että “Matinkylä ei nykyisellään tosiaankaan vastaa käsitystä viehkeästä Espoosta”. 80-luvulla Matinkylään muuttaneena minun on pakko todeta, että olen jyrkästi eri mieltä, ja varsinkin kehityssuunta on oikea.

Espoo on monitahoinen ja moniarvoinen kaupunki, jossa kaikenlaisilla kaupunkilaisilla ja kaupunginosilla on omat erityispiirteensä. On varmasti ihmisiä, jotka arvostavat pientalopeltoa, mutta se ei voi olla ainoa ratkaisu, jos haluamme rikkoa vanhan vitsin siitä, että Espoo on Suomen ainoa kaupunki, jossa kaupunginosia yhdistää moottoritie.

Espoo tarvitsee asukkaiden lisäksi kävelymatkan sisällä olevia palveluita ja työpaikkoja, eikä niitä pientaloalue pysty tuottamaan. Lisäksi tiiviimpi rakentaminen mahdollistaa luonnon säästämisen; kun rakennetaan korkeammin, ei tarvitse levittäytyä niin laajalle. Matinkylässä yhdistyvät kaupunkiasumisen hyvät puolet, lähiluonto, hyvät julkiset kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut. Matinkylä on erinomainen paikka asua ja elää.

Paavo Heiskanen

tohtorikoulutettava, DI

Matinkylä