Lukijalta: Kaupunki tarvitsee kaupunkia

Elena Stenholm (kok.) kirjoitti Länsiväylässä (LV 27.–28.2.), että “Matinkylä ei nykyisellään tosiaankaan vastaa käsitystä viehkeästä Espoosta”. 80-luvulla Matinkylään muuttaneena minun on pakko todeta, että olen jyrkästi eri mieltä, ja varsinkin kehityssuunta on oikea.

Espoo on monitahoinen ja moniarvoinen kaupunki, jossa kaikenlaisilla kaupunkilaisilla ja kaupunginosilla on omat erityispiirteensä. On varmasti ihmisiä, jotka arvostavat pientalopeltoa, mutta se ei voi olla ainoa ratkaisu, jos haluamme rikkoa vanhan vitsin siitä, että Espoo on Suomen ainoa kaupunki, jossa kaupunginosia yhdistää moottoritie.

Espoo tarvitsee asukkaiden lisäksi kävelymatkan sisällä olevia palveluita ja työpaikkoja, eikä niitä pientaloalue pysty tuottamaan. Lisäksi tiiviimpi rakentaminen mahdollistaa luonnon säästämisen; kun rakennetaan korkeammin, ei tarvitse levittäytyä niin laajalle. Matinkylässä yhdistyvät kaupunkiasumisen hyvät puolet, lähiluonto, hyvät julkiset kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut. Matinkylä on erinomainen paikka asua ja elää.

Paavo Heiskanen

tohtorikoulutettava, DI

Matinkylä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut