Pääkirjoitus Espoon identiteettiä rakennetaan nyt

Länsiväylän juuret ovat syvällä Espoon historiassa. Sillä on pitkät perinteet ja vahva jalansija Espoossa. Lehti on seurannut kaupunkilaisten arkea ja juhlaa: jakanut heidän ilojaan ja surujaan, auttanut heitä jopa hädässä.

Espoota on kritisoitu siitä, että siltä puuttuu identiteetti. Se syntyy kulttuurista, historiasta ja yhteisöistä, ennen kaikkea ihmisistä. Espoo elää luonnosta, teknologiasta, tarinoista, mielipiteistä ja unelmista. Muistoista ja saavutuksista. Hyviä elementtejä identiteetin rakentamiseksi.

Espoolla on vahvat kaupunginosaidentiteetit. Tutkija Salla Jokela onkin todennut, että identiteetti luo yhteyksiä ihmisten välille ja saa heidät muovaamaan kaupunkitilaa itsensä näköiseksi. Ihmiset määrittelevät arkisilla toimillaan kenelle kaupunki kuuluu ja miten sitä on soveliasta käyttää. Olkoon niin.

Tapiolan puutarhakaupungin rakentaminen teki Espoosta kansainvälisesti kiinnostavan ja nosti kaupungin maailmankartalle. Samaan aikaan perustettiin myös Tapiola tänään -lehti, Länsiväylän edeltäjä. Lehden perustamishetken arvomaailma ja pyrkimys yhteisöllisyyteen ovat edelleen tavoiteltavia asioita. Ne velvoittavat yhä meitä, Länsiväylän nykyisiä tekijöitä.

Lehdelle on kunnia-asia, että kaupunkilaisten ääntä kuunnellaan ja heidän etujaan valvotaan. Meidän tehtävämme on selvittää, mihin kaupunkilaisten ja elinkeinoelämän rahat käytetään. Olemme kiinnostuneita, millaisia palveluita on tarjolla vastineeksi ja millaiseksi elinympäristömme muodostuu.

Suomen toiseksi suurimmalla kaupungilla on haasteensa. Niin on myös sen medialla. Journalistisesti tuotetun lehden tehtävä on nostaa asiat esille luotettavasti ja rakentavan kriittisesti. Se edellyttää avointa vuoropuhelua kaupunkilaisten ja päättäjien kanssa, myös kipeistä asioista.

Länsiväylän on aika uudistua. Sen on tarjottava alusta moniääniselle keskustelulle. Kattavan paikallisen uutistarjonnan lisäksi panostamme jatkossa ajankohtaisiin ilmiöihin, vahvoihin henkilökuviin sekä yllätyksellisyyteen ja elämyksellisyyteen. Nostamme esille kaupunkilaisten huolenaiheita ja menestystarinoita. Pureudumme espoolaisia kiinnostaviin asioihin ja syvälle espoolaisuuteen.

Heli Koivuniemi

heli-maarit.koivuniemi@media.fi

päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut