Vaaliareena: | Panostaminen lapsiin ja nuoriin on panostus Espoon tulevaisuuteen

Espoon taloustilanne on haastava, mutta siitä huolimatta lapsiin ja nuoriin on panostettava, jotta Espoossa on myös tulevaisuudessa elinvoimaa ja hyvinvoivia asukkaita.

Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus laadukkaaseen, monipuoliseen ja yksilölliseen koulutukseen. Opetuksen sisällön, kuten monipuolisen kieltenopetuksen ja lukioiden laajan kurssitarjonnan, tulee olla aivan viimeinen säästökohde.

Opetuksen ryhmäkoot on pidettävä maltillisina, sillä jokainen ansaitsee yksilöllistä opetusta ja tukea. Lukioiden aloituspaikkojen määrää on lisättävä, jotta jokainen tunnollisesti peruskoulunsa päättävä espoolaisnuori pääsisi halutessaan lukioon Espoossa.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava oikeus mieluisaan harrastukseen. Espoon tulisi tarjota tilojaan edullisemmin ja joustavammin harrastusryhmien käyttöön. Samalla on panostettava liikuntapaikkojen tarjontaan ja laatuun sekä lisättävä harrastuksia koulupäivien yhteyteen.

Harrastusten ohella on panostettava myös nuorten ennaltaehkäiseviin ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin. Nuorten on päästävä jonoista hoitoon. Espoossa tulisi järjestää jatkossa mielenterveystarkastukset koulujen terveystarkastusten yhteydessä, jotta avun tarpeet havaitaan helpommin ja kynnys avun hakemiselle madaltuu.

Espoon tulee edistää nuorten työllistymistä, jonka vuoksi kesäsetelien määrää on lisättävä. Nuorten yrittäjyyttä on tuettava rahallisesti yrittäjyyssetelillä ja lukioiden yrittäjyysopintoihin on panostettava.

Lapsiin ja nuoriin panostettaessa on muistettava huolehtia myös kestävästä kuntataloudesta. Holtiton velkaantuminen koituu lopulta nuorten maksettavaksi ja veronkorotukset heikentävät Espoon elinvoimaa.

Lapsiin ja nuoriin panostamalla Espoo voi hyvin ja on elinvoimainen myös tulevaisuudessa.

Joel Vanhanen

kuntavaaliehdokas (kok.)

kauppatieteiden ylioppilas,

lasten jalkapallovalmentaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut