Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Investointeja mielenterveyteen

Joka toinen suomalainen sairastuu elämänsä aikana jonkinlaiseen mielenterveyden häiriöön. Tätä nykyä jopa puolet suomalaisten työkyvyttömyyseläkkeistä liittyvät mielenterveyden ongelmiin. Mielenterveysongelmien yleisyydestä ja valtavista taloudellisista sekä inhimillisistä vaikutuksista huolimatta käytämme mielenterveyspalveluihin valtakunnallisesti vain noin viisi prosenttia kaikista terveydenhoidon resursseista.

Espoon on otettava mielenterveyden edistäminen yhdeksi tulevaisuuden painopisteistä. Mielenterveyttä edistetään muuallakin kuin terveydenhoidossa, eivätkä kaikki toimenpiteet suinkaan ole kalliita. Kyse on myös toimintatavoista ja mielenterveyden ottamisesta huomioon erilaisissa kaupungin toiminnoissa aina päiväkodeista ja kouluista työpaikoille ja ikäihmisten palveluihin.

Meidän on pidettävä huoli myös siitä, että apua saa, kun sille on tarvetta. Terapiatakuu ei tällä hetkellä tunnu etenevän maan hallituksen pöydissä. Eduskuntaan tullut kansalaisaloite odottaa käsittelyään. Mielestäni Espoon pitäisi ottaa terapiatakuun edistämisessä etunoja. Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita on lisättävä.

Pidemmän aikavälin tavoitteena on oltava, että yhteyden ammattilaiseen saa alle viikossa.

Jos jätämme mielentervey-den ongelmat hoitamatta, löydämme ankaria ongelmia tulevaisuudestamme. Ihmisten työkyky laskee ja pahoinvointi lisääntyy. Nyt olisi toimittava. Ei anneta kenenkään pudota.

Emmi Venäläinen (kok.)

kuntavaaliehdokas