Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Pettääkö Espoo urheiluseurat?

Espoo on valinnut kumppanuusmallin liikuntapaikkojen rakentamisessa ja ylläpidossa. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että urheiluseurat vuokraavat, omistavat, rakennuttavat ja ylläpitävät liikuntatiloja.

Espoo osoittaa tontin rakentamiselle, takaa lainoja, vuokraa tiloja ja antaa tukea liikuntapaikkojen ylläpitoon.

Tämä kumppanuusmalli on Espoolle halvempaa kuin itse rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja.

Nyt Espoossa haetaan säästöjä, ja yksi säästökohde ovat nämä liikuntapaikkojen tuet. Espoon Jalkapallon Tuen maanvuokriin Espoo on esittänyt jopa kymmenkertaista korotusta, joka toteutettaisiin porrastetusti (LV 23.–24.1.).

Espoon Jääurheilun Tuki rakennuttaa Matinkylään parhaillaan uutta jääurheilukeskusta, joka tuo kaivattua helpotusta tiukoilla olleeseen jääaikaan ja oheistiloihin. Uusien tilojen myötä myös käyttötuntien määrä kasvaa. Samoin käyttökustannukset ja tarve tukipotin kasvattamiselle.

Espoon vuokra-avustus urheiluseuroille on ollut viime vuodet noin 30 prosenttia maksetuista tilavuokrista. Jos Espoon valtuusto ei päätä tämän määrärahan korottamisesta, laskee seurakohtainen vuokra-avustus noin kolmanneksen jääurheilukeskuksen valmistuttua. Urheiluseurassa se voi tarkoittaa yhden tai useamman valmentajan vuosipalkan suuruista menetystä. Vaihtoehtoisesti tämä tarkoittaa lisäkustannuksia tuhansille perheille harrastusmaksujen korotuksina. Jos harrastajamäärät laskevat nykyisestä liian korkeiden maksujen takia, nousevat vielä mukana pysyvien harrastajien maksut entisestään.

Espoo on nyt rikkomassa kaupungin ja urheiluseurojen välistä kumppanuusmallia ja laittamassa tavoiteltavien säästöjen maksumiehiksi lasten ja nuorten vanhemmat.

Leikkauksien sijaan kaupunkimme on yhdessä urheiluseurojen kanssa löydettävä keinot seuraharrastuksien kustannusten laskemiseksi.

Avustukset ovat pieni osa Espoon budjetissa ja itse näen tämän arvokysymyksenä. Haluammeko tukea lasten ja nuorten harrastuksia ja hyvinvointia? Minä haluan.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat investointi tulevaisuuteen ja ne maksavat itsensä takaisin monin eri tavoin.

Jouni Tarkiainen

Espoon perussuomalaisten kuntavaaliehdokas