Vaaliareena: | Yhteistyötä riitelyn sijaan

Huolimatta siitä, että olen ollut politiikan liepeillä jo opiskelijapolitiikasta lähtien, olen kuntavaaleissa ensikertalainen. Tällaisen keltanokan yllättää se riitaisuus, mikä toimintaa kuntatasolla näyttää usein riivaavan, ei vähiten Espoossa.

Niinpä olen mielenkiinnolla alkanut poimia kilpailevien puolueiden ehdokkaiden näkemyksistä asioita, joita voisin olla kannattamassa. Elena Stenholmilla (kok.) oli Länsiväylän Vaaliareenalla moniakin pointteja, joiden takana voisin vilpittömästi seisoa. Poimin vain kirjoituksen loppuhenkosen: ”Kehittyä saa ja pitää, mutta tuhoamatta valttejamme. Luonnonläheisyys on espoolaisuutta syvimmillään ja se pitää myös kaavoituksessa ja rakentamisessa huomioida.” Lähiluonto ja sen myötä mahdollisuus pyrähtää lenkkipoluille on Espoon kilpailuvaltti, jota ei saa menettää.

Samassa lehdessä kerrottiin kotihoidon työntekijöiden pysäköinnin yhä takkuavan Espoossa. Heillä ei kuulemma ole nykyisen tieliikennelain antamaa mahdollisuutta pysäköidä ilman aikarajaa ja maksua kunnan katuverkon pysäköintipaikoilla. Syynä on se, ettei heillä vieläkään ole kunnan myöntämää pysäköintitunnusta. Jutun mukaan Espoon vanhusneuvosto on jo vuosia (!) ajanut asiaa. Jos meillä ei tällaisissa selvissä asioissa löydy yksituumaisuutta, ei ole ihme, että isommat asiat seisovat.

Vihreiden Verna Finström ja Henna Partanen olivat mielestäni aiheellisesti huolissaan lähikirjastojen kohtalosta. He kertoivat myös oman puolueeni keskustan tukeneen viime syksynä hyväksyttyä Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa, jonka osana toteutettiin 1,1 miljoonan euron leikkaus kirjastojen käyttömenoihin.

Olen sen verran selvittänyt asiaa, että ongelmana ovat erityisesti kauppakeskuskirjastojen korkeat vuokrat. Mikäli näiden vuokrasopimuksia ei saada neuvotelluksi uusiksi, voi yhdeksi ratkaisuksi osoittautua verojen korottaminen. Tälle ratkaisulle löytyi kuulemma kannatusta keskustan valtuustoryhmästä, vihreistä en tiedä. Vähävaraisista oloista lähteneenä pidän toimivaa kirjastoverkkoa yhtenä sivistyksemme kivijalkana siihen rajaan saakka, ettei mitään keinoa tule sulkea pois.

Tuossapa vain kolme esimerkkiä asioista, missä saamme yhteistyöllä parhaimman ja ripeimmän lopputuloksen.

Alpo Rivinoja

keskustan kuntavaaliehdokas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut