Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Jokaisen tulisi käyttää maskia

Käytätkö sinä kasvomaskia? Olen itse huomannut, että maskien käyttö on yleistynyt, josta haluankin kiittää.

Osa ihmisistä ei kuitenkaan pidä maskia. Minusta jokaisen tulisi käyttää jonkinlaista hengityssuojainta, koska koronavirus leviää ensisijaisesti pisaratartuntana.

Muistuttaisin myös turvaväleistä. Olkaahan varovaisia julkisilla paikoilla. Esitän nyt esimerkin, joka on tapahtunut hetki sitten. Yhdellä kuntosalilla oli ollut altistuminen, vaikka se olikin ulkona. Potilas oli koskenut urheiluvälineisiin, josta virus oli sitten levinnyt monille.

Joku saattaisi tulla kertomaan, ettei maskia voi käyttää terveydellisistä syistä, jonka toki ymmärrän. Ihmiset myös saattavat tulla sanomaan, että maskit ovat kalliita. Maskit ovat todella edullisia ja joissakin paikoissa ihan ilmaisiakin. Esimerkiksi kangasmaskit ovat noin 3-6 euroa, kun taas kertakäyttöiset voivat olla ilmaisia, tai sitten noin 30 senttiä yhtä maskia kohden. Varmasti saa halvemmallakin. Ei paha hinta, jos sillä voi pelastaa lähimmäisesi hengen, vai mitä?

En ole pakottamassa ketään pitämään maskia, mutta tahtoisin vain muistuttaa asiasta, että se ei unohdu, koska maskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää sitä oikein ja tilannetajuisesti.

Kannetaan kaikki kortemme kekoon ja noudatetaan rajoituksia!

Aino, 13 v.