Vaaliareena: Parhaat poliittiset ratkaisut löydetään rakentavalla yhteistyöllä

Vaaliareenalla vaadittiin (LV 3.3.) demareilta jo tehtyjen kirjastoleikkausten peruuttamista ja selityksiä, kuinka yli miljoonan leikkaukset kulttuuritoimeen aiotaan toteuttaa.

Yhtään pientä kirjastoa ei ole nyt lakkautettu. Ratkaisut kirjastopalveluiden – ja kaikkien muidenkin kuntalaisille tärkeiden palveluiden – tulevaisuudesta tehdään kesäkuun kunnallisvaaleissa.

Me demarit puolustamme kuntalaispalveluita; oli sitten kyse lasten, nuorten, perheiden tai ikäihmisen terveydestä ja hyvinvoinnista, koulutuksesta ja sivistyksestä tai julkisesta liikenteestä. Palveluiden on oltava lähellä ja niiden on toimittava koko Espoossa hyvin.

Valitettavasti koronavirus ehtii tehdä tästäkin vuodesta monin tavoin kurjan. Mutta pandemia on myös luonut uusia innovatiivisia tapoja toimia. Uuden valtuuston keskeinen tehtävä onkin käyttää koronan johdosta saatavat valtion tuet sekä eri syistä säästyvät rahat palveluihin niin, että niitä ei jää käyttämättä kymmeniä miljoonia, kuten valitettavasti vuonna 2020 kävi. Säästyviä rahoja pitäisi erityisesti kohdentaa nuoriin, joiden elämää korona on rankasti kohdellut sekä yksinäisyydestä kärsiviin ikäihmisten palveluihin.

Kuntalaisille parhaat poliittiset ratkaisut – myös pienten kirjastojen osalta – löydetään rakentavalla, vastuuta ottavalla, kuntalaisia kuuntelevalla ja luovalla yhteistyöllä.

Espoon demareiden valtuustoryhmän puolesta sen puheenjohtajisto

Markku Sistonen

Liisa Kivekäs

Martti Hellström

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut